Cogas Zuid B.V.

Brookberries

Van verwarmingsinstallateur tot totaalleverancier voor Brookberries
Toen Brookberries in 1999 een glastuinbouwbedrijf overnam, begon hun avontuur in de aardbeienteelt. Voor die tijd richtte Brookberries zich op de landbouw, in 1999 werd een nieuwe richting ingeslagen. Het glasbouwbedrijf dat werd overgenomen was al een klant van ons, dus ook Brookberries ging de samenwerking aan. Inmiddels gaan we al bijna 23 jaar terug. Veel van de buitenteelt van aardbeien is in de loop der jaren naar binnen gegaan. Van ongeveer 2 hectare aardbeien in 1999 is Brookberries uitgegroeid tot zo’n 30 hectare.Een groeiende samenwerking
In 2003 heeft Brookberries de eerste eigen kas gebouwd. In 2006 zijn ze gestopt met de activiteiten in het oude landbouwbedrijf. In 2008 kwam er een nieuwe aardbeienkas bij. In 2013 en 2014 heeft Brookberries andere glastuinbouwbedrijven overgenomen en ook bij deze overnames zijn het onderhoud, de uitbreiding en de aanpassing van de kassen altijd door ons uitgevoerd. Brookberries kende ons voornamelijk van verwarmingsinstallaties, maar vanaf 2014 hebben we ook de waterinstallatie en elektra voor onze rekening genomen.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe kas. Voor dit 9 hectare grote kassencomplex hebben we de gehele technische installatie mogen verzorgen. Met zoveel aardbeienkassen is het belangrijk om samen te werken met partners waarop je kunt bouwen. Brookberries vertelt:

“Cogas is er niet alleen voor de ontwikkeling en bouw van installaties, maar ook voor service. Cogas Climate Control neemt diverse disciplines op zich en verzorgt de verwarming, waterinstallaties, elektra, voedingsunits én assimilatiebelichting. Cogas is op de hoogte van de laatste oplossingen en ontwikkelingen. Zij denken écht met ons mee.”

Net als Brookberries vinden wij het belangrijk om goede relaties op te bouwen en te onderhouden, waarbij je weet wat je aan elkaar hebt. We weten wat we aan elkaar hebben en dat zorgt voor een hele natuurlijke en respectvolle samenwerking. Op naar de toekomst waarin we deze samenwerking voort blijven zetten.