Over ons

Over ons

Wat in 1973 begon als een familiebedrijf van de familie Zantingh is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan zeventig medewerkers. Cogas Climate Control is een gerenommeerde totaalleverancier in de moderne tuinbouw met de kennis, ervaring en capaciteit in huis om technische installaties op maat te ontwerpen, realiseren en installeren. Vanaf 1985 zijn we officieel full service provider van Priva. Hierdoor sluiten onze technische installaties naadloos aan op de innovatieve klimaatcomputers van Priva. Vanaf 2020 kunnen we turnkey projecten opleveren, in nauwe samenwerking met Maurice/Ammerlaan.

Een stukje geschiedenis

In het begin van de twintigste eeuw kwamen de ontwikkelingen rondom kassen en glastuinbouw steeds meer op gang. De vraag naar verwarmingsinstallaties groeide snel. Meneer Zantingh – van oorsprong hoefsmid – startte met de installatie van olie- en gasbranders. Zijn drie zonen hebben het bedrijf vervolgens verder uitgebouwd, waarna Gert, een van de zonen, in 1973 het bedrijf vestigde in Asten-Heusden onder de naam Cogas. In 1982 startte Jan, de zoon van Gert, bij Cogas, om uiteindelijk als derde generatie Zantingh in 2000 de leiding over te nemen.

In 2005 startte Pascal Janzen als medewerker bij Cogas en sinds 2011 is hij trotse mede-eigenaar. In de jaren die volgden hebben Jan en Pascal Cogas Climate Control uitgebouwd tot een bedrijf met meer dan zeventig medewerkers met jarenlange ervaring en expertise. In 2015 ontstond dochterbedrijf C-Grow, vanuit onze ideeën voor daglichtloze teelt. C-Grow is met name actief in Hightech City Farming, waarbij in een gesloten daglichtloze ruimte het klimaat geheel zelf geregeld wordt. Alles wordt hierbij optimaal op elkaar afgestemd om samen tot het beste resultaat te komen.

In 2019 kwam er een gloednieuw bedrijfspand op de oorspronkelijke locatie, met kantoor, bedrijfshal en logistieke hal. Na zo’n twintig jaar gaf Jan Zantingh het stokje over en werden Michel La Crois en Pascal Janzen de nieuwe eigenaren van Cogas Climate Control. Doordat Michel ook eigenaar is van Ammerlaan Constructies en Maurice Kassenbouw, ontstaat er een prachtig samenwerkingsverband waardoor Cogas Climate Control complete turnkey projecten op kan gaan leveren.

Wilt u meer weten over Maurice Kassenbouw? Ga naar www.kassenbouw.com.

Waar Cogas Climate Control voor staat

Cogas Climate Control is een betrouwbare partner en totaalleverancier voor de moderne tuinbouw. Door jarenlange ervaring, innovatieve partners en professioneel personeel kunnen we jouw kas van A tot Z inrichten, met op elkaar afgestemde technische installaties.

We vinden het belangrijk dat we bijblijven met kennis en kunde en we blijven ons verdiepen in de nieuwste technieken. Wij zijn er om telers in de regio – en daar voorbij – te ondersteunen en te helpen de best mogelijke teelt neer te zetten. We denken graag met je mee en gaan dan aan de slag met de meest praktische én duurzame oplossing. We zeggen waar het op staat en we zijn er als je ons nodig hebt.

Research

Wij zijn trots op ons team. We werken met echte vakmensen die passie hebben voor het vak. Heb je een technisch vraagstuk? Leg het ons voor! Wij houden van een uitdaging en blijven iedere dag bezig met ontwikkeling, innovatie en verbetering. Samen met onze partners Priva, Philips, Maurice Kassenbouw, ons dochterbedrijf C-Grow en tal van andere vaste partners, houden we de markt en de nieuwste technologieën binnen de agrosector scherp in de gaten. Ben jij op zoek naar een duurzame en efficiënte oplossing? Dan regelen wij dat voor je.

Research bestaat voor ons gevoel niet alleen uit nieuwe technologieën en ideeën, maar ook uit het vragen en verwerken van feedback. Want pas wanneer de eindgebruiker vertelt wat er beter kan, weten we hoe we onze installaties nog verder kunnen finetunen. We besteden dan ook veel aandacht aan service en klantfeedback.

Service

Je kunt 24/7 rekenen op een optimale service. Welke dag of hoe laat het ook is, er zijn altijd servicemonteurs aanwezig die je kunnen helpen met storingen of andere uitdagingen. Voor elke specifieke klimaatinstallatie hebben we specialistische medewerkers in huis. We begrijpen dat een kleine afwijking grote gevolgen kan hebben en zijn daarom altijd bereikbaar. Je herkent ons aan onze rode servicebussen. Het is ook mogelijk om ons op afstand mee te laten kijken in het Priva-systeem, waardoor we veel vragen en problemen direct kunnen oplossen.

Onderhoudsplan

Uiteraard zijn we er niet alleen als ergens een kink in de kabel zit, we zijn er met name om die zaken juist te voorkomen. Daarom stellen we graag een compleet onderhoudsplan op maat voor je samen. Een goed onderhouden installatie geeft immers meer zekerheid en minder storingen. Je kunt bij ons rekenen op direct en persoonlijk contact, ook buiten kantooruren.