Elektro

Elektro en klimaattechniek

Een goede elektrotechnische installatie is onmisbaar om alle processen binnen je bedrijf goed te laten lopen. Cogas Climate Control is officiële Priva-dealer en wij installeren Priva klimaatcomputers met alle mogelijke sturingen om het klimaat perfect te regelen. Afhankelijk van je technische installatie en het gewenste klimaat stellen we de klimaatcomputer volledig op maat samen, zodat we het klimaat in de kas in optimale vorm kunnen regelen en monitoren.


Datagecontroleerd telen

Met onze klimaatcomputers kun je precies achterhalen en bijhouden welke voedingsstoffen toegevoegd zijn, hoeveel van deze voedingsstoffen naar de plant gaan en hoeveel er vervolgens met het restwater wordt afgevoerd. Je kunt meten hoe veel de plant verdampt, wat de temperatuur van de vruchten en de stam is, hoe hard de plant groeit en nog veel meer. Deze data helpen je met het in- en bijstellen van jouw technische installaties. Je weet bijvoorbeeld dat de temperatuur omhoog mag als de plant harder werkt. Daarnaast mag het CO2-gehalte omhoog. Doordat het systeem alles bijhoudt, kun je gemakkelijk bijsturen en optimaliseren. Je kunt jouw teeltproces instellen op efficiëntie, middelen, kwaliteit, kilo’s of stuks. Alles kan worden bijgehouden, zodat je altijd oog hebt op het reilen en zeilen in jouw kas.

Meer dan aansturing

Met een Priva klimaatcomputer kun je meer dan alleen de processen in je kas aansturen. Alles rondom je teelt kan tot in detail gecontroleerd en geregisseerd worden. Je bepaalt zelf hoe ver je dit wilt doorvoeren. Je kunt registeren wie in welke rij heeft geoogst, op welke kar de oogst terecht is gekomen en waar in de sorteerautomaat deze oogst afgeleverd is. Hierdoor kun je herleiden wie wat geoogst heeft en waar het vandaan is gekomen. Zo heb je de prestaties van je medewerkers in beeld én doe je een kwaliteitscheck. Is de teelt uit een bepaalde rij bijvoorbeeld minder sterk dan de rest? Dan kun je daarop inspelen en gericht actie ondernemen.

Full service provider van Priva

Priva is onze trouwe partner in het leveren van procesautomatisering voor onze technische installaties. Ze bieden de beste kwaliteitsproducten op het gebied van klimaatbeheersing en procesbeheer. Al sinds 1985 is Cogas Climate Control officiële Priva-dealer agro. In 2014 is daar de certificering voor building bijgekomen, waarmee we ook alle technische installaties in klimaatcellen kunnen realiseren. Als hooggewaardeerde full service provider van Priva vullen wij hun producten volledig op maat aan. Wij hebben alle kennis, ervaring en expertise in huis om de Priva-systemen volledig te beheersen en op maat uit te breiden. We maken zelf het ontwerp, brengen wijzigingen aan en installeren het systeem exact naar wens, zodat alle benodigde processen en automatiseringen worden gerealiseerd en bijgehouden.

Elektro-installaties voor de moderne tuinbouw

Het totaalplaatje
Cogas Climate Control en Priva vullen elkaar perfect aan, waardoor wij altijd het totaalplaatje kunnen verzorgen. Onze technische installaties zijn gemaakt om te draaien op een klimaatcomputer van Priva en met onze jarenlange ervaring kunnen wij de installaties precies op elkaar afstemmen voor het beste resultaat. We staan voor je klaar voor het oplossen van storingen maar ook voor jaarlijkse updates om je systeem actueel te houden. We regelen klimaatsturing in de kas, energiebeheer, water-/substraatsturing, WKK en noodstroom. Over het algemeen werken we met 400/230V installaties, laagspanningsinstallaties en 10kV installaties zijn ook mogelijk. We bieden onder andere:


  • Priva Connext, Compact en Compass procescomputers;
  • Priva werkplekautomatiseringen;
  • Priva recirculatieventilatoren;
  • Priva rootoptimiser;
  • Priva Office en Operator;
  • Kracht- en zwakstroominstallaties;
  • Groeilicht installaties;
  • Noodstroomaggregaten;
  • Meetboxen, CO2-meters, plantcamera’s en uitstralingsmeters;
  • Priva autonoom telen.

Elektro-installaties voor de moderne tuinbouw