Belichting

Belichting

Omdat steeds meer telers hun product het hele jaar rond willen aanbieden, is belichting in de kas een steeds grotere rol gaan spelen binnen de moderne tuinbouw. Met behulp van de juiste belichting in de kas, kan er ook in de donkere maanden optimale groei worden gerealiseerd. De hoeveelheid licht die een plant nodig heeft, is bij elke teelt anders. Terwijl bij tomaten licht en stralingswarmte beide een belangrijke rol spelen, gaat het bij slagewassen veelal alleen om licht en mag er juist geen stralingswarmte zijn. Door jarenlange ervaring weten we wat welk gewas nodig heeft en hoe we dat kunnen realiseren.


Verschillende soorten belichting

Wij leveren oplossingen met zowel son-t lampen als ledverlichting en hybride systemen. Onze vakkundige medewerkers zoeken samen met jou naar de beste oplossing voor een optimaal rendement. Als hortipartner van Philips maken we niet alleen gebruik van hun kwaliteitsproducten, maar ook van hun kennis en innovaties. Op deze manier kunnen wij direct de nieuwste technieken toepassen. Tegenwoordig wordt er steeds meer gewerkt met ledbelichting en speelt kleur een steeds grotere rol. Per teelt wordt het meest efficiënte kleurenspectrum bepaald en ingezet. Het is mogelijk om lampen te dimmen bij bijvoorbeeld afdelingen met jongere plantjes, of kleur te veranderen bij afdelingen met planten die al verder zijn.

Belichtings-installaties voor de moderne tuinbouw

Een samenspel van elementen
Lampen zorgen over het algemeen niet alleen voor licht, maar ook voor warmte. Een goede afstemming met de verwarmingsinstallatie en luchtbehandelingsinstallatie is daarom cruciaal. Wanneer lampen boven in de kas hangen, betekent dit ook dat de warmte zich boven in bevindt. Door de juiste ventilatie kan dit naar beneden worden gebracht. De Priva klimaatcomputer kan dit allemaal op elkaar afstemmen. Belichtingsinstallaties vergen goed onderhoud om zowel het gewenste lichtniveau als de veiligheid van de installatie te behouden. Onze serviceafdeling verzorgt alle keuringen die je verzekeraar eist. Het voordeel hierbij is dat wij geconstateerde afwijkingen meteen kunnen herstellen.

Belichtings-installaties voor de moderne tuinbouw