Geschiedenis

Geschiedenis

Jan Zantingh vertelt...
Door de opkomst van de glastuinbouw rond Aalsmeer groeide de vraag naar verwarmingsinstallaties. Mijn opa, die eigenlijk hoefsmid was, is toen gestart met de installatie van olie- en gasbranders. Zijn drie zonen hebben het bedrijf vervolgens verder uitgebouwd, waarna het uiteindelijk mijn vader is geweest die in 1973 het bedrijf vestigde aan de Heikamperweg te Asten-Heusden onder de naam Cogas. In 1982 startte ik zelf als medewerker bij Cogas om uiteindelijk, als 3e generatie Zantingh, in 2000 de leiding over te nemen van mijn vader. Medio 2020 heb ik besloten om het stokje over te dragen aan Pascal Janzen en Maurice Kassenbouw – Ammerlaan Construction. De komende jaren blijf ik nog wel met veel plezier actief betrokken bij Cogas.

Pascal Janzen vertelt...
Na zes jaar als medewerker in dienst te zijn geweest, ben ik sinds 2011 trotse mede-eigenaar bij Cogas. In de jaren die daarop volgden, hebben Jan en ik flinke stappen gemaakt waaronder zeker ook de uitbreiding van onze buitenlandactiviteiten. In 2015 openden we ons kantoor in Zuid-Korea en als één van de voorlopers startten we met onze eerste projecten op het gebied van daglichtloze teelt met onze dochteronderneming C-Grow. Een techniek die toen nog in de kinderschoenen stond. . In 2020 ben ik samen met Michel La Crois van Maurice Kassenbouw – Ammerlaan Construction volledig eigenaar geworden van Cogas. We werkten al vele jaren samen en hebben onze krachten gebundeld om in heel Europa totaalprojecten voor onze klanten te verzorgen.

Klaar voor de toekomst

Als totaalspecialist in de moderne tuinbouw zijn we trots op alles wat we door de jaren heen met ons mooie team en onze klanten mogelijk hebben gemaakt. Met nog diverse doorontwikkelingen en uitbreidingen in het vooruitzicht zijn we klaar voor de toekomst en helemaal up-to-date om te kunnen voldoen aan de groei die onze klanten, maar ook wij als Cogas, doormaken. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet!